Център за неформално обучение по вокално изпълнителство

В рамките на програмата "Ефективност и ефикасност за промяна", финансирана от Тръста за гражданско общество и менажирана от Фондацията "Работилница за граждански инициативи", от 1 ноември 2006 г. в "АРСМУЗИКА ШУМЕН" действа школа за неформално индивидуално обучение по класическо пеене с ръководител гл.ас.Юлияна Панова. В тази школа през сезон 2009/2010 се обучават индивидуално седем млади изпълнители – редовни и задочни студенти от специалността „Педагогика на обучението по музика" към Шуменския университет.

В рамките на тази програма "АРСМУЗИКА ШУМЕН" финансира участието на две от своите солистки – Наталия Господинова (сопран) и Станислава Марчева (мецосопран) в Петия международен конкурс за изпълнители на сакрална музика в Рим, Италия през октомври 2006 г., където Станислава Марчева се класира сред двадесетте полуфиналисти от 147 участници от 47 страни. В момента Станислава Марчева е сред солистите на Варненска опера, а Наталия Господинова продължава своето образование във Виена, Австрия. От 1 февруари 2009 година друга дългогодишна възпитаничка на школата, Пролет Пенчева, е член на професионалния екип на Старозагорска опера.

В рамките на дейността на центъра за неформално обучение предстои и провеждането на втория вокален уоркшоп от 13 до 16 май 2010, посветен на особеностите при изпълнение на произведенията на немскоезичните романтици.

Този уебсайт е осъществен с помощта на www.ngobg.info